Červené krávy
Parmezán Červené krávy
Červené krávy - matky Parmigiano Reggiano.
Historie tohoto plemene začíná v Itálii ve čtvrtém století. Tehdy přivedlo barbarské obyvatelstvo na sever stádo červeného skotu, z jehož mléka začali benediktínští mniši před 8 stoletími vyrábět slavný Parmigiano Reggiano. V padesátých letech minulého století čítala stáda červených krav na 140 tisíc kusů, ale s postupem času byly nahrazovány produktivnějším plemenem. Později hrozilo dokonce jejich úplné vyhynutí. Naštěstí skupina farmářů obnovila chovná stáda a dnes se na loukách pase na 3000 kusů. Specifický druh kaseinu v jejich mléce vytváří ideální podmínky pro dokonalý proces dlouhého zrání. Tyto krávy jsou krmeny pouze čerstvou trávou, senem a obilovinami bez geneticky modifikovaných organismů. Tyto velmi chutné sýry kombinujte s čerstvým ovocem, medem nebo vyzrálým balsamikem. Můžete je však jíst i samotné nebo si jimi zvýraznit chuť zeleninového salátu. Skvěle si rozumí se sklenkou dobře vychlazeného Lambrusca, bílým vínem typu Malvasia nebo výběrovým červeným vínem.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem