Z mléka plemene ČERVENÝCH KRAV 24 měsíců Vacche Rosse 170 - 500 g

 
K bílému vínu K červenému vínu
 
  • 1 z 8

Unikátní parmezán. Požijte je ho strouhaný na těstoviny, do omáček. Chutnat vám však bude i na ovocném salátu (hrušky, jablka, grapefruit, pomeranč) vše přelité tradičním balzamikovým octem Modena nebo Reggio Emilia. Sýr může být doprovázen sušeným ovocem, ořechy, fíky nebo třeba jako vynikající kombinace je se švestkami.

od 520 Kč
Kategorie Parmigiano Reggiano D.O.P
Zvolte variantu
Parmezán ČERVENÉ KRÁVY 24 měsíců Vacche Rosse Hmotnost 530 g Min. trvanlivost 30.03. 2020 Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do: 1.4.2020
551 Kč
   
Parmezán ČERVENÉ KRÁVY 24 měsíců Vacche Rosse Hmotnost 530 g Min. trvanlivost 10.06. 2020 Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do: 1.4.2020
551 Kč
   
Parmezán ČERVENÉ KRÁVY 24 měsíců Vacche Rosse Hmotnost 500 g Min. trvanlivost 10.06. 2020 Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do: 1.4.2020
520 Kč
   
Parmezán ČERVENÉ KRÁVY 24 měsíců Vacche Rosse Hmotnost 530 g Min. trvanlivost 25.03. 2020 Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do: 1.4.2020
551 Kč
   
Parmezán ČERVENÉ KRÁVY 24 měsíců Vacche Rosse Hmotnost 520 g Min. trvanlivost 10.06. 2020 Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do: 1.4.2020
540 Kč
   
Parmezán ČERVENÉ KRÁVY 24 měsíců Vacche Rosse Hmotnost 540 g Min. trvanlivost 10.06. 2020 Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do: 1.4.2020
561 Kč
   
 

Parmezán je dodán v náhradním, ale originálním obalu.

20200222_191903_optimized

Využití:
Ideální dárek. Je to opravdu unikát. Dopřejte si ho však i vy. Bude vám chutnat samotný, ale i na těstovinách. Na tepelnou úpravu je ho asi škoda, ale i na pečených křidýlkých vám udělá radost.

Červené krávy: matky Parmigiano Reggiano. Mléko Červených krav je nejvhodnější na dlouhé zrání.

Původ plemene:
Červené krávy jsou matky Parmigiano Reggiano. 

cervena-krava-parmezan_optimized

Historie tohoto plemene začíná v Itálii ve čtvrtém století. Tehdy přivedlo barbarské obyvatelstvo na sever stádo červeného skotu, z jehož mléka začali benediktínští mniši před 8 stoletími vyrábět slavný Parmigiano Reggiano. V padesátých letech minulého století čítala stáda červených krav na 140 tisíc kusů, ale s postupem času byly nahrazovány produktivnějším plemenem. Později hrozilo dokonce jejich úplné vyhynutí. Naštěstí skupina farmářů obnovila chovná stáda a dnes se na loukách pase na 3000 kusů. Specifický druh kaseinu v jejich mléce vytváří ideální podmínky pro dokonalý proces dlouhého zrání. Tyto krávy jsou krmeny pouze čerstvou trávou, senem a obilovinami bez geneticky modifikovaných organismů.   

Díky usilí několika farmářů se od roku 1991 situace změnila a tak máme možnost ochutnat sýr od původního starobylého plemene i my. 

Kde se vyrábí:
Vacche Rosse je jediná mlékárna na světě, která produkuje Parmigiano Reggiano výhradně z mléka červených krav. Je to farma, která dbá na dobré životní podmínky krav, hlídá kvalitu mléka a pyšní se hojným exportem. 

 

Kategorie zrání 24 měsíců
Kuchyně: Na těstoviny, do omáček
Degustace Ovoce
Víno Červené
Něco navíc Vlastní mléko
Aroma Jemné
Hmotnost/Obsah 0,5 kg
Jako dárek Ano
Oblast původu Reggio Emilia
Výrobce Vacche Rosse
Cena za kilogram 1039 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.