Oceněný na soutěži 24 měsíců Scalabrini 0,5 kg
Popis
Je bez štiplavého aroma. V ústech se pěkně rozpouští a zanechává sladší chuť, která odezní velmi pozvolně. Parmezán je pěkně tuhý a dobře se strouhá. Krystaly tyrosinu jsou hojné, ale nejsou na zubech cítit.
Využití:
Má univerzální využití. Je skvělý na zeleninovém i ovocném salátu, hodí se na těstoviny, pečení i na grilování.
Kde se vyrábí:
Farma byla založena v roce 1940 a denně vyrobí pouhých 16 forem parmezánu. 3x za sebou dostala za své sýry zlatou medaili na World Cheese Awards. V roce 1963 byla postavena první stáj, pro 50 krav. Dnes Scalabrini farma pokryje přes 300 ha půdy a má asi 850 dojnic. Roční produkce je 6000 forem Parmigiano Reggiano.