Z mléka plemene ČERVENÝCH KRAV 24 měsíců Vacche Rosse 170 - 500 g
Popis
Využití:
Ideální dárek. Je to opravdu unikát. Dopřejte si ho však i vy. Bude vám chutnat samotný, ale i na těstovinách. Na tepelnou úpravu je ho asi škoda, ale i na pečených křidýlkých vám udělá radost.
Červené krávy: matky Parmigiano Reggiano. Mléko Červených krav je nejvhodnější na dlouhé zrání.
Původ plemene:
Červené krávy jsou matky Parmigiano Reggiano.
Historie tohoto plemene začíná v Itálii ve čtvrtém století. Tehdy přivedlo barbarské obyvatelstvo na sever stádo červeného skotu, z jehož mléka začali benediktínští mniši před 8 stoletími vyrábět slavný Parmigiano Reggiano. V padesátých letech minulého století čítala stáda červených krav na 140 tisíc kusů, ale s postupem času byly nahrazovány produktivnějším plemenem. Později hrozilo dokonce jejich úplné vyhynutí. Naštěstí skupina farmářů obnovila chovná stáda a dnes se na loukách pase na 3000 kusů. Specifický druh kaseinu v jejich mléce vytváří ideální podmínky pro dokonalý proces dlouhého zrání. Tyto krávy jsou krmeny pouze čerstvou trávou, senem a obilovinami bez geneticky modifikovaných organismů.
Díky usilí několika farmářů se od roku 1991 situace změnila a tak máme možnost ochutnat sýr od původního starobylého plemene i my.
Kde se vyrábí:
Vacche Rosse je jediná mlékárna na světě, která produkuje Parmigiano Reggiano výhradně z mléka červených krav. Je to farma, která dbá na dobré životní podmínky krav, hlídá kvalitu mléka a pyšní se hojným exportem.