Z mléka plemene ČERVENÝCH KRAV 24 měsíců Vacche Rosse 500 g

 

Unikátní parmezán. Požijte je ho strouhaný na těstoviny, do omáček. Chutnat vám však bude i na ovocném salátu (hrušky, jablka, grapefruit, pomeranč) vše přelité tradičním balzamikovým octem Modena nebo Reggio Emilia. Sýr může být doprovázen sušeným ovocem, ořechy, fíky nebo třeba jako vynikající kombinace je se švestkami.

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 220 Kč (–45 %)
od 264 Kč
Kategorie Parmigiano Reggiano D.O.P
Zvolte variantu
Z mléka plemene ČERVENÝCH KRAV 24 měsíců Vacche Rosse 500 g 470 g trvanlivost do 6.7. Vyprodáno 484 Kč 264 Kč
Z mléka plemene ČERVENÝCH KRAV 24 měsíců Vacche Rosse 500 g 490 g trvanlivost do 6.7. Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do: 23.6.2021
508 Kč 404 Kč
   
Z mléka plemene ČERVENÝCH KRAV 24 měsíců Vacche Rosse 500 g 550 g trvanlivost do 6.7. Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do: 23.6.2021
566 Kč 453 Kč
   
Z mléka plemene ČERVENÝCH KRAV 24 měsíců Vacche Rosse 500 g 560 g trvanlivost do 6.7. Skladem (12 ks)
Můžeme doručit do: 23.6.2021
577 Kč 461 Kč
   
 

Využití:

Ideální dárek. Je to opravdu unikát. Dopřejte si ho však i vy. Bude vám chutnat samotný, ale i na těstovinách. Na tepelnou úpravu je ho asi škoda, ale i na pečených křidýlkých vám udělá radost.

Červené krávy: matky Parmigiano Reggiano. Mléko Červených krav je nejvhodnější na dlouhé zrání.

Původ plemene:
Červené krávy jsou matky Parmigiano Reggiano. 

cervena-krava-parmezan_optimizedstažený soubor (2)

Historie tohoto plemene začíná v Itálii ve čtvrtém století. Tehdy přivedlo barbarské obyvatelstvo na sever stádo červeného skotu, z jehož mléka začali benediktínští mniši před 8 stoletími vyrábět slavný Parmigiano Reggiano. V padesátých letech minulého století čítala stáda červených krav na 140 tisíc kusů, ale s postupem času byly nahrazovány produktivnějším plemenem. Později hrozilo dokonce jejich úplné vyhynutí. Naštěstí skupina farmářů obnovila chovná stáda a dnes se na loukách pase na 3000 kusů. Specifický druh kaseinu v jejich mléce vytváří ideální podmínky pro dokonalý proces dlouhého zrání. Tyto krávy jsou krmeny pouze čerstvou trávou, senem a obilovinami bez geneticky modifikovaných organismů.   

Díky usilí několika farmářů se od roku 1991 situace změnila a tak máme možnost ochutnat sýr od původního starobylého plemene i my. 

Kde se vyrábí:
Vacche Rosse je jediná mlékárna na světě, která produkuje Parmigiano Reggiano výhradně z mléka červených krav. Je to farma, která dbá na dobré životní podmínky krav, hlídá kvalitu mléka a pyšní se hojným exportem. 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.