Vážení přátele, do vyřešení situace okolo COVID jsem musel provoz e-shopu pozastavit. Již nejsem schopen dovážet parmezány. Děkuji za pochopení. Jakub 777200254

Z mléka plemene ČERVENÝCH KRAV 40 měsíců Vacche Rosse 0,5 kg

 
 

Parmezán je jemný a s vyváženou chutí i vůní. Je jen lehce cítit po zrání a tak má možnost více proniknout ovocné a ořechové aroma. Lehce štiplavý na jazyku. 

Dostupnost Vyprodáno
700 Kč    
Kategorie Parmigiano Reggiano D.O.P
 

Využití:
Ideální dárek. Je to opravdu unikát. Dopřejte si ho však i vy. Bude vám chutnat samotný, ale i na těstovinách. Na tepelnou úpravu je ho asi škoda, ale i na pečených křidýlkých vám udělá radost.

Červené krávy: matky Parmigiano Reggiano, jejich mléko je nejvhodnější na dlouhé zrání. 

Původ plemene:
Červené krávy jsou matky Parmigiano Reggiano. 

cervena-krava-parmezan_optimizedstažený soubor (2)

Historie tohoto plemene začíná v Itálii ve čtvrtém století. Tehdy přivedlo barbarské obyvatelstvo na sever stádo červeného skotu, z jehož mléka začali benediktínští mniši před 8 stoletími vyrábět slavný Parmigiano Reggiano. V padesátých letech minulého století čítala stáda červených krav na 140 tisíc kusů, ale s postupem času byly nahrazovány produktivnějším plemenem. Později hrozilo dokonce jejich úplné vyhynutí. Naštěstí skupina farmářů obnovila chovná stáda a dnes se na loukách pase na 3000 kusů. Specifický druh kaseinu v jejich mléce vytváří ideální podmínky pro dokonalý proces dlouhého zrání. Tyto krávy jsou krmeny pouze čerstvou trávou, senem a obilovinami bez geneticky modifikovaných organismů.   

Díky usilí několika farmářů se od roku 1991 situace změnila a tak máme možnost ochutnat sýr od původního starobylého plemene i my. 

Kde se vyrábí:
Vacche Rosse je jediná mlékárna na světě, která produkuje Parmigiano Reggiano výhradně z mléka červených krav. Je to farma, která dbá na dobré životní podmínky krav, hlídá kvalitu mléka a pyšní se hojným exportem. 

 

 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.