Vážení přátele, do vyřešení situace okolo COVID jsem musel provoz e-shopu pozastavit. Již nejsem schopen dovážet parmezány. Děkuji za pochopení. Jakub 777200254

Parmigiano Reggiano vs Grana Padano

Parmigiano Reggiano vs Grana Padano

Grana Padano je levnější variantou Parmigiano Reggiano.
Při výrobě se u Padana tolik nedbá na proces, chemii, čerstvost mléka atd ..   

Zde jsou hlavní charakteristiky, které odlišují tyto dva sýry. Užitečné informace k většímu povědomí o tom, co přichází na Váš stůl.

Parmigiano Reggiano nepoužívá žádnou chemii.
Parmazán se vyrábí zcela bez  přísad : nejsou povoleny ani přírodní produkty. 
Při výrobě Padana se používá lysozym, protein extrahovaný ze slepičích vajec.

Parmigiano Reggiano používá jen přírodní bakterie.
V mlékárnách Parmigiano Reggiano se k posílení mikrobiologického procesu používá pouze přírodní bakteriální startér.

Grana Padano používá bakterie izolované v laboratoři.

Původ.
Parmigiano Reggiano se vyrábí z 20 % horských oblastech.
Produkce Grana Padano v horách je jen ze 2 % z celkového počtu.

Zrání.
Parmigiano Reggiano zraje minimálně 12 měsících.

Padano pouze 9 měsíců.

Postupy a omezení.
Mlékárny Parmigiano Reggiano mají více omezení: odběr mléka probíhá dvakrát denně, výroba pouze jednou a mléko se nesmí chladit pod 18 ° C. 

Při přípravě Grana Padano může být mléko odebráno pouze jednou denně a smí se chladit na 8 ° C. A syření může probíhat dvakrát denně.

Původ a původ.
Oblast  produkce Parmigiano Reggiano je omezena na provincie Parma, Modena, Reggio Emilia a část provincií Bologna a Mantua. 

Grana Padano vyrábí řada farem ve 33 provinciích, včetně Lombardie, Veneto, Piemontu, Emilia-Romagny a Trentina Alto Adige.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.