Parmigiano Reggiano vs Grana Padano
Parmigiano Reggiano vs Grana Padano
Grana Padano je levnější variantou Parmigiano Reggiano.
Při výrobě se u Padana tolik nedbá na proces, chemii, čerstvost mléka atd ..
Zde jsou hlavní charakteristiky, které odlišují tyto dva sýry. Užitečné informace k většímu povědomí o tom, co přichází na Váš stůl.
Parmigiano Reggiano nepoužívá žádnou chemii.
Parmazán se vyrábí zcela bez přísad : nejsou povoleny ani přírodní produkty.
Při výrobě Padana se používá lysozym, protein extrahovaný ze slepičích vajec.
Parmigiano Reggiano používá jen přírodní bakterie.
V mlékárnách Parmigiano Reggiano se k posílení mikrobiologického procesu používá pouze přírodní bakteriální startér.
Grana Padano používá bakterie izolované v laboratoři.
Původ.
Parmigiano Reggiano se vyrábí z 20 % horských oblastech.
Produkce Grana Padano v horách je jen ze 2 % z celkového počtu.
Zrání.
Parmigiano Reggiano zraje minimálně 12 měsících.
Padano pouze 9 měsíců.
Postupy a omezení.
Mlékárny Parmigiano Reggiano mají více omezení: odběr mléka probíhá dvakrát denně, výroba pouze jednou a mléko se nesmí chladit pod 18 ° C.
Při přípravě Grana Padano může být mléko odebráno pouze jednou denně a smí se chladit na 8 ° C. A syření může probíhat dvakrát denně.
Původ a původ.
Oblast produkce Parmigiano Reggiano je omezena na provincie Parma, Modena, Reggio Emilia a část provincií Bologna a Mantua.
Grana Padano vyrábí řada farem ve 33 provinciích, včetně Lombardie, Veneto, Piemontu, Emilia-Romagny a Trentina Alto Adige.