Gnocchi s pancettou, sušenými rajčaty a parmezánem
“Mohu dožvýkat poslední nok?” Gnocchi, noky, knedlíčky. Ať si vyberete jakoukoliv variantu, zkuste ji přivést k dokonalosti.
500 g balení gnocchi
100 g sušených rajčat nakrájených na proužky
100 g pancetty nakrájené na tenké plátky
tymián
olivový olej a olej na smažení
150 g parmezánu čerstvě nastrouhaného na hoblinky či plátky
1 dcl suchého bílého vína na podlití a 1dcl vína pro vás – pro radost
100 g šalotky nadrobno nakrájené
děrovaná naběračka na vyndání noků
- Do vařící se vody vhoďte připravené gnocchi. Připravte si děrovanou naběračku a jakmile začnou vyplavávat na hladinu, postupně je z vody vylovte.
- Do pánve vlijte olej na smažení, a to přibližně 3 lžíce. Přidejte šalotku nakrájenou nadrobno a nechte zesklovatět – zhruba 2 minuty. Veškerou pozornost věnujte šalotce, aby vám brzy barevně nesplynula s pánví.
- Pancettu pokrájenou na proužky, uvařené gnocchi a sušená rajčata nyní přimíchejte k šalotce. Na jemném plamenu nechte spojit chutě – podlijte bílým vínem a posypte tymiánem a polovinou parmezánu.
- Restujte do zezlátnutí gnocchi, během této doby i pancetta změní vzhled a bude křupavější.
- Mezitím si vychutnejte vaši radostnou sklenku vína. Brzy máte hotovo.
- Jsou-li gnocchi zlatavé na pohled a vy se cítíte být v pokušení, připravte si parmezán na posypání a servírujte. V závěru ozdobte lístky čerstvé bazalky.
Dobrou chuť!